Версія для друку
Середа, 28 липня 2021 15:46

Проблеми та перспективи розвитку громади обговорили у Зимному

28 липня перший заступник голови райдержадміністрації Віктор Сапожніков та заступник голови РДА Андрій Сторонський побували з робочим візитом у Зимнівській тергромаді. В ході роботи вони обговорили з сільським головою Вячеславом Католиком ряд питань соціально-економічного розвитку. Найперше, порушили тему сортування та утилізації твердих побутових відходів. Як зазначив сільський голова, у 20 спеціальних контейнерів у громаді вже збирають пластик, ємності для збору використаної скляної тари лише замовлені, їх поставка очікується найближчим часом. Натомість, роздільне сортування сміття іще не організоване у всіх селах, охопити їх – одне з першочергових завдань місцевої влади, проблемою залишається і утилізація того сміття, яке не підлягає сортуванню. А ще В’ячеслав Католик переконаний, що слід запровадити і практику компостування органічних відходів.

 Із роботою сортувальної лінії сільський голова знайомився у Луцькому районі, на полігоні в селі Брище, втім, оглянути напрацьовану систему поводження із побутовими відходами перший заступник голови РДА Віктор Сапожніков порадив йому у Золочеві. Крім того, керівники району домовились із очільником громади про подальшу співпрацю у цьому напрямку.

  Вже традиційно сільський голова, як і інші його колеги, озвучив проблему входження ФАПів та амбулаторій громади до районного центру первинної медико-санітарної допомоги, роботою якого вони не задоволені, оскільки, сплачуючи чималі кошти в якості співфінансування цієї установи, не можуть впливати на їх розподіл. Він показав роботу місцевої амбулаторії загальної практики сімейної медицини, яка обладнана за найновішими стандартами. «Роботу стаціонару на 5 ліжкомісць не можемо запустити через відсутність сімейного лікаря. Зате на повну працює маніпуляційний кабінет, де обслуговування отримують усі, хто потребує. Щодня приймає пацієнтів стоматолог», - розповіли у АЗПСМ.

  Крім того, заступники голови РДА ознайомились із сучасними і якісними ремонтами, які завдяки залученню коштів із бюджетів різних рівнів проведені у Зимнівській школі-ліцеї. Вони також обговорили із сільським головою перелік об’єктів, які потребують фінансування із держбюджету та лобіювання їх ремонтів з боку райдержадміністрації.

Переглядів 5059

Галерея зображень