Версія для друку
Середа, 01 вересня 2021 17:22

Святкові заходи з нагоди Першого дзвоника у Затурцівській громаді

1 вересня голова райдержадміністрації Юрій Лобач разом із головою Волинської обласної ради Григорієм Недопадом та народним депутатом В’ячеславом Рубльовим відвідав опорний заклад загальної середньої освіти «Затурцівський ліцей ім. В.К. Липинського». Там відбулось чудове свято Першого дзвоника, який цього дня покликав за парти 303 учнів, зокрема, і 35 першачків. Крім того, учасники урочистостей відвідали й інклюзивно-ресурсний центр громади, який відтепер буде функціонувати в стінах ліцею, забезпечуючи соціальну інтеграцію дітям із особливими освітніми потребами. Кошти на ремонт інклюзивних кімнат в загальній сумі 100 тисяч гривень були виділені з обласного бюджету.

На урочистості завітала і Лариса Лопухович, директорка обласного закладу «Центр освіти», який також діє в Затурцях і надає освітні послуги дітям з інвалідністю із усієї Волині. Цього дня спеціалізований заклад очікував довгожданий подарунок – новий шкільний автобус, ключі від якого поважні гості вручили керівниці. Транспорт, облаштований пандусом та іншими необхідними пристосуваннями, придбаний за державною програмою «Шкільний автобус» завдяки співфінансуванню з обласного та місцевого бюджетів.

У своєму виступі голова РДА Юрій Лобач висловив щиру вдячність народному обранцю та депутатському корпусу обласної ради за цінні та потрібні подарунки для навчальних закладів Володимир-Волинського району. А також з вітальним словом звернувся до школярів та їхніх наставників. «Вітаю вас усіх із Днем знань, початком навчально-виховного процесу. Батькам бажаю терпіння і натхнення на увесь рік, а учням – наполегливості в отриманні знань. Окремі сова вдячності висловлюю вчителям. Недарма кажуть, що це професія від Бога, а всі інші професії – від вчителя!», - зазначив у промові голова РДА.

А опісля святкових заходів делегація посадовців відвідала село Шельвів Затурцівської громади. Де урочисто відкрила дитячий розважальний  майданчик, збудований на сотню тисяч гривень коштів субвенції на соціально-економічний розвиток, виділенню якої посприяв нардеп В’ячеслав Рубльов. Відтепер у центрі села поруч із клубним закладом та бібліотекою облаштоване місце для цікавого дозвілля найменших мешканців Шельвова.

Переглядів 4672

Галерея зображень