Версія для друку
Середа, 29 вересня 2021 09:56

Подяка усім, хто долучився до фестивалю «Український коровай-сузір’я»

Чотирнадцятий рік поспіль у Володимир-Волинському районі відбувається неперевершене осіннє дійство – фестиваль традиційної національної культури «Український коровай-сузір’я», покликаний відродити й зберегти давні народні традиції та звичаї, вшанувати святий хліб як символ життя, достатку та притаманної українцям гостинності, підбити підсумки хліборобського року. Цьогоріч фестиваль об’єднав 11 громад новоствореного, великого Володимир-Волинського району, які здійснили співфінансування заходів із місцевих бюджетів, втілили в життя безліч творчих ідей для організації різноманітних локацій, підготували яскраві виступи для обох фестивальних сцен, забезпечили участь у святі майстринь-коровайниць. Організаційні моменти фестивалю кілька тижнів пропрацьовували й колективи райдержадміністрації та районної ради. Щиро дякуємо усім і кожному, хто доклав зусиль до того, аби свято не просто відбулось, а вдалось на славу!

Безмежна вдячність нашим багаторічним спонсорам –ТзОВ «П’ятидні» й особисто його директору Валерію Діброві та ПрАТ «Володимир-Волинська птахофабрика» і голові його наглядової ради Світлані Собіпан. Без вашої допомоги дійство не набуло б такого високого рівня.

Також висловлюємо подяку нашим інформаційним спонсорам. У першу чергу це газета «Місто вечірнє» та її редактор Едуард Залуський, який стояв біля витоків цього фестивалю і був його ідейним натхненником. Приємно бачити інформацію про це дійство на сторінках газет «Слово правди», «Колос», «Селянське життя», «Наше місто», в інтернет-виданнях «Район», «БУГ», «ВолодимирМедіа», «Княжий град».

Особливі слова шани линуть нашим майстриням, чиї дбайливі руки випікали та прикрашали справжні витвори кондитерського мистецтва – пишні короваї. Цьогоріч коровайниць було 37, шматочок їхнього короваю понесли в свої оселі усі гості свята.

Іще раз щиро дякуємо усім, хто вклав у організацію найбільшого районного свята частинку своєї праці, своєї душі, а також глядачам, які продемонстрували, що заходи такого рівня можуть проходити весело і яскраво, а водночас спокійно, без ексцесів та надзвичайних подій.

Сьогодні, підбиваючи підсумки заходу, з упевненістю можемо сказати: 15-му щорічному фестивалю «Український коровай-сузір’я» - бути! Тож бажаємо усім у здоров’ї та мирі діждати наступного року. І до нових зустрічей!

Голова райдержадміністрації Юрій Лобач                                                     Голова райради Віктор Хиць

 

Переглядів 3882