Версія для друку
Понеділок, 21 лютого 2022 12:22

Розвиток територіальної оборони та цивільного захисту – основні питання наради у голови РДА

21 лютого  голова райдержадміністрації Юрій Лобач провів зі своїми заступниками, керівниками районної ради та начальниками окремих структурних підрозділів РДА нараду, основними питаннями якої став розвиток системи територіальної оборони та цивільного захисту населення району. Зокрема, він дав доручення відповідальним особам щодо пропрацювання із керівниками територіальних громад питання виділення коштів з місцевих бюджетів на підтримку системи тероборони краю.

«Ряд міських, селищних та сільських рад уже внесли відповідні зміни до своїх бюджетів на позачергових сесіях, але протягом цього тижня слід завершити цей процес, аби налагоджена система тероборони вчасно могла зреагувати на виклики та загрози сьогодення», - заначив керівник району.

Крім того, на нараді обговорили і важливі заходи, які відбудуться цього тижня в рамках розвитку системи ТрО: у четвер, 24 лютого, відбудеться вже традиційний в районі стрілецький день, в ході якого на полігоні резервісти та добровольці відпрацьовуватимуть навички поводження з різними видами зброї, а й п’ятницю, 25 лютого, пройде навчання для представників депутатського корпусу, працівників райдержадміністрації та райради з основ тероборони і цивільного захисту.

Також в ході наради обговорили і питання цивільного захисту населення, зокрема, працівникам РДА доручено провести моніторинг та узагальнити інформацію щодо стану систем масового оповіщення у громадах, опрацювати технічні умови і можливості встановлення і налагодження радіо- та інших видів спецзв’язку між управлінськими і силовими структурами на території усього району.  

Переглядів 4280

Галерея зображень