Версія для друку
Вівторок, 05 липня 2022 15:42

Офіс Президента розробив Fast Recovery план оперативної відбудови соціальної інфраструктури України

За дорученням Президента України Володимир Зеленський та керівника Офісу Президента Андрій Єрмак Офіс Президента розробив Fast Recovery план оперативної відбудови соціальної інфраструктури України.

Вчора Уряд презентував Fast Recovery план на конференції в Лугано.

На нас чекає багато роботи, але ми впевнені, що зможемо втілити всі найкращі світові практики та технологічні рішення для того аби швидко та сучасно відбудувати наші міста та містечка. А головне повернути людям житло, лікарні, дитячі садочки та школи, щоб кожен українець якнайшвидше повернувся додому і мав можливість отримувати соціальні послуги.

Fast Recovery – проєкт відновлення критично важливої пошкодженої інфраструктури. Це те, що потрібно робити негайно – прямо зараз. Загальний бюджет Fast recovery становить - майже $17,4 млрд.

Вже зараз на деокупованих територіях необхідно відновити майже 40 000 об’єктів. Серед них необхідно відновити майже 400 шкіл, близько 300 садочків, 300 лікарень, а також об’єкти ЖКГ (водопостачання, газопостачання, теплопостачання та електропостачання). Усі інші об’єкти - це житлова інфраструктура. Переважно це багатоповерхівки та приватні будинки, щоб люди могли повернути своє житло.

Паралельно з цим ми працюємо над довгостроковим проєктом відновлення та трансформації нашої держави.

Ми вдячні партнерам, які долучаються до цього процесу, але головне, щоб наша країна була зручна для нас та наших дітей.

Нині поверхова оцінка збитків нашої країни від російських ударів вже перевищує $700 млрд. Очевидно, що цифра зросте – оскільки війна продовжується. Звичайно, що відбудова такого рівня потребує нових стандартів та інституційних гарантій прозорості.

Ми хочемо, щоб в Україні був реалізований найкращий світовий досвід.

Основні принципи на які ми спираємося – це безпека, технологічність, дотримання екологічних стандартів, запровадження «зелених» технологій, безбарʼєрність, прозорість, а також – максимальне залучення проєктів в економіку України. Все це передбачає створення нових робочих міст, виробництв та локалізації бізнес-проєктів партнерів в Україні.

Ознайомитися з recovery планом можна на сайті https://recovery.gov.ua/

Переглядів 7898