Версія для друку
Середа, 16 листопада 2022 17:34

Облаштування пунктів обігріву, готовність укриттів та створення матеріального резерву – головні теми засідання районної комісії ТЕБ та НС

16 листопада начальник районної військової адміністрації Юрій Лобач та голова райради Віктор Хиць в ході засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій обговорили з головами територіальних громад району ряд першочергових завдань стосовно підготовки до зимового періоду. Зважаючи на останні події з масованою атакою ворога на об’єкти енергетичної галузі, а відтак і перебої з електропостачанням, що негативно впливають на перебіг опалювального сезону, з огляду на наближення морозних днів, керівників територіальних громад зобов’язали створити в будівлях, що забезпечені теплом, пункти обігріву для попередження переохолодження людей. Скористатись ними зможуть мешканці багатоповерхівок та приватного сектору у випадку, коли їхні власні домівки не матимуть обігріву, не зайвим також будуть ці теплі приміщення, коли потрібно буде зігріти групи дітей. Адреси та графіки роботи таких пунктів повідомлятимуться на сайтах громад.

Про стан готовності захисних споруд цивільного захисту в районних закладах охорони здоров’я доповіла начальниця сектору ЦЗ районного управління головного управління ДСНС у Волинській області Олена Шуба. За результатами обговорення цього питання керівникам медустанов спільно з органами місцевого самоврядування було доручено вжити невідкладних заходів щодо приведення вказаних захисних споруд у відповідність до використання за призначенням, здійснити їх доукомплектування необхідним обладнанням та майном, забезпечити персонал засобами індивідуального захисту.

На важливості визначення номенклатури та обсягів матеріального резерву в громадах, а також збільшенні резервних фондів під час формування бюджетів на 2023 рік наголосив у своєму виступі завідувач сектору з питань оборонної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами райдержадміністрації Юрій Ліщук. Крім того, він розповів очільникам громад про мету і порядок створення на ввірених їм територіях формувань цивільного захисту, які можуть бути залучені до реагування на надзвичайні ситуації.

А питання укладання договорів територіальними громадами з автотранспортними підприємствами щодо робіт з витягування транспортних засобів зі снігових заметів роз’яснив присутнім начальник Володимирського управління ГУ ДСНС у Волинській області В’ячеслав Процюк.

Переглядів 3327

Галерея зображень