Версія для друку
Середа, 21 грудня 2022 12:44

Гуманітарна допомога та соціальна підтримка вчергове надійшла від фонду «Благополуччя дітей»

20 грудня у співпраці Володимирської райдержадміністрації та органів місцевого самоврядування району зі Всеукраїнською благодійною організацією «Український фонд «Благополуччя дітей» надана чергова гуманітарна допомога родинам з дітьми внутрішньо переміщених громадян. Вручення пакунків із продуктами та засобами гігієни здійснив координатор проєктів фонду у Волинській області, доцент кафедри соціальної роботи та педагогіки вищої школи ВНУ Валерій Петрович.

Відтак, допомогу отримали 61 сім’я, що знайшла прихисток від війни у місті Нововолинську, 31 родина, яка переїхала до Іваничівської територіальної громади, 15 сімей з дітьми, що з початку російського вторгнення проживають у Оваднівській ТГ. На черзі – 23 родини, що переселились до Локачинської громади.

Як розповів Валерій Петрович, проєкт «Невідкладна гуманітарна допомога дітям та сім’ям в Україні» фінансується Дитячим Фондом Німеччини (Сhild Fund Deutscland). Наразі він уже завершується, а тривав уже з березня цього року. Розпочавшись одразу після повномасштабного вторгнення ворога в Україну. Окрім розповсюдження благодійних продуктів харчування, засобів гігієни, господарських товарів для сімей з дітьми, він передбачає і психологічну підтримку ВПО.  

На надання допомоги у Волинській області в рамках проекту до грудня цього року задіяно більше 1,7 мільйона гривень. Левова частка цього фінансування спрямована саме для підтримки сімей, котрі оселились, тікаючи з зони бойових дій, у Володимирському районі. Тільки у грудні гуманітарну допомогу отримали 500 сімей із 13 громад  Волині, третина яких розташовані на Володимирщини.

А загалом, Дитячий Фонд Німеччини допомагає Волинській області з 2001 року, наразі він підтримує ще два проєкти у медичній сфері – надання підтримки дітям з онкологічними захворюваннями (1,8 млн.грн) та закупівлю обладнання для луцького клінічного пологового будинку (2,4 млн.грн).

Цьогорічним проектом «Невідкладна гуманітарна допомога дітям та сім’ям в Україні» у Володимирському районі охоплені Нововолинська міська, Локачинська та Іваничівська селищні, Поромівська, Литовезька, Затурцівська, Оваднівська, Зимнівська сільські громади. Дякуємо фонду «Благополуччя дітей» за тісну співпрацю задля полегшення життя громадян, які обрали для проживання безпечну і гостинну Володимирщину.  

Переглядів 2314

Галерея зображень