19 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Новини>Міжнародний багатосторонній договір про гарантії безпеки дасть Україні надійний захист від можливої нової агресії – Михайло Подоляк
    Середа, 30 березня 2022 19:32

    Міжнародний багатосторонній договір про гарантії безпеки дасть Україні надійний захист від можливої нової агресії – Михайло Подоляк

    Україна хоче підписати міжнародний договір про гарантії безпеки, який дасть їй надійних союзників і реальний захист від будь-якої нової агресії в майбутньому. На цьому наголосив радник керівника Офісу Президента, член української переговорної групи Михайло Подоляк під час онлайн-брифінгу в Українському медіацентрі.

    Михайло Подоляк зазначив, що в нього залишилися доволі оптимістичні враження від очного раунду українсько-російських переговорів щодо припинення війни, який відбувся 29 березня в Стамбулі (Туреччина).

    «Ми вийшли на дуже важливу для України конструкцію, коли це будуть вже не фантазії, а конкретний договір про безпекові гарантії, які будують юридично зафіксовані. Там будуть зафіксовані країни-гаранти, які беруть на себе міжнародні юридичні зобов'язання», – сказав він.

    Радник керівника Офісу Президента зауважив, що Україна вже понад місяць веде битву один на один з потужною армією Російської Федерації. Тому наша держава хоче мати таких союзників, які стоятимуть поруч, коли потрібна допомога тут і зараз.

    За його словами, у разі підписання міжнародного багатостороннього договору про гарантії безпеки наша держава нарешті матиме не лише свою армію, яка сьогодні дуже потужно воює, а й додатковий безпековий контур за рахунок потужних країн-союзників, які будуть поряд.

    Михайло Подоляк розповів, що консультаціями з майбутніми країнами-гарантами безпеки України займається група юристів-міжнародників, яку модерує керівник Офісу Президента Андрій Єрмак.

    «Він на рівні політичних радників попередньо домовляється з країнами-гарантами, пояснює наші позиції, пояснює фундаментальні засади договору про гарантії безпеки. Після цього відбуваються консультації на рівні юридичних груп», – сказав він.

    Михайло Подоляк нагадав, що головними гарантами своєї безпеки Україна хотіла б бачити постійних членів Ради Безпеки ООН, а також Туреччину, Німеччину, Польщу та ще декілька країн. Зокрема, зацікавленість брати участь у такому договорі вже висловила Італія. Договір буде відкритим, щоб будь-яка країна могла до нього приєднатися.

    На думку радника керівника Офісу Президента, багато держав під час і після цієї війни усвідомлять, що старі формати європейської чи навіть глобальної безпеки не працюють, і зрозуміють, що майбутнє – за такими договорами, як запропонувала Україна.

    Михайло Подоляк переконаний, що наявні напрацювання вказують на те, що загалом уже можна починати підготовку до зустрічі президентів України та Росії. Проте російська сторона ще має розглянути українські пропозиції й дати попередню відповідь на них. Наразі для безперервності переговорного процесу постійно працюють робочі групи в онлайн-форматі.

    Як зауважив радник керівника Офісу Президента, у Стамбулі на зустрічі були зафіксовані проміжні пропозиції, які сторони вже напрацювали й обговорили. Існує ймовірність, що через декілька днів можна буде вийти на наступний раунд переговорів.

    Водночас він наголосив, що всі питання, які стосуються суверенітету й територіальної цілісності України, є недоторканними для українських перемовників, на чому постійно акцентує Президент України Володимир Зеленський.

    Переглядів 3381
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua