Версія для друку
Вівторок, 02 квітня 2024 19:10

Обговорили профілактику правопорушень у сім'ях та впровадження заходів безпеки у навчальних закладах

2 квітня на робочій нараді під головуванням начальника районної військової адміністрації Юрія Лобача було обговорено  питання профілактики та контролю правопорушень в сім'ях, які потрапили у складні життєві обставини.

Зокрема, було наголошено, що слід активізувати роботу в громадах по виявленню таких сімей та налагодити постійний контакт з представниками ювенальної поліції району для більш ефективної роботи у цій сфері.

Окрему увагу було приділено впровадженню в закладах загальної середньої освіти району пілотного проєкту «Служба освітньої безпеки».

Цей проєкт діє в 47 навчальних закладах Ковельського та Камінь-Каширського районів та отримав позитивні відгуки як серед адміністрації шкіл, так і серед батьків учнів.

Присутні на нараді представники територіальних громад району зауважили, що при всьому позитивному ставленні до ініціативи, спроможність громад оплатити роботу офіцера безпеки в навчальних закладах, що складає 36000 грн. на місяць, є важким питанням в умовах воєнного стану.

Учасники наради вирішили вивчити досвід тих районів, де вже діє цей проєкт, та розробити механізм з його впровадження у громадах району.

Переглядів 696

Галерея зображень